Avantatges del ZnNi

D’entre tots els recobriments superficials de zinc i els seus aliatges, el zinc-níquel presenta una sèrie d’avantatges que el fa ser el líder:

i) Major resistència a la corrosió: La presència d’un 12 a un 16% de Ni en la seva estructura, permet que adquireixi la fase gamma, el que li confereix una major resistència a la corrosió en boira salina i en cicles climàtics davant d’altres rebudes de Zn.

ii) Alta resistència al desgast: La duresa dels recobriments impedeix que es danyin en el propi procés de recobriment, així com en manipulacions posteriors com poden ser empaquetats, seleccions, transports, muntatges, etc.

Duresa de capa de diversos recobriments:

Zn: 100 HV
ZnFe: 150-200 HV
ZnNi: 500-550 HV

iii) Formació reduïda de corrosió blanca: La corrosió blanca al recobriment de ZnNi apareix de forma molt menys voluminosa que en altres recobriments de Zn.

Imagen corosión recubrimientos niquel

iv) Bona estabilitat a altes temperatures: El dipòsit de ZnNi és molt estable a la temperatura fins i tot conservant les seves propietats a temperatura de treball fins a 200 ºC.

v) Baixa fragilització per hidrogen: Tant per les característiques de la capa del dipòsit format, com per les del procés de deposició, el ZnNi presenta baixa fragilització per hidrogen, tal com ja s’indica en normes amb ISO 4042.

vi) Baixa corrosió per contacte amb Alumini: A causa de la diferència de potencials d’oxidació del Zn i del ZnNi, aquest últim té molta menor corrosió galvànica per contacte amb Al, el que el fa un recobriment àmpliament utilitzat tant en la indústria de l’automòbil com en altres sectors

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *