Tipus de corrosió

Imagen trenes corrosión Inelca

La corrosió es defineix com el deteriorament d’un material al interactuar amb el seu medi, el metall perd o disminueix les seves propietats físiques i/o químiques. El procés de corrosió es veu accelerat per factors com el oxigen, la humitat, la temperatura, productes químics i el canvi en la composició fisicoquímica del material.

Mitjançant el procés de galvanitzat es diposita sobre la superfície de l’acer que es desitja protegir una capa de zinc que actuen com a metall de sacrifici.

A continuació, s’exposen els diferents tipus de corrosió que es produeixen en un acer tractat amb un recobriment de Zn i els seus aliatges:

  • Corrosió blanca u òxid de Zinc: Zn + O2 à ZnO

El Zinc es un recobriment molt durador que actua com protecció sacrificial de l’acer,  ja que es corroeix més lentament. La corrosió blanca es una substancia d’aquet color que es pot formar sobre el Zinc quan s’exposa a ambients oxidants. Son vitals unes optimes condicions d’emmagatzematge per tal de que les seves propietats no es vegin compromeses.

  • Corrosió vermella o corrosió de Ferro: Fe + O2 à FeO

Quan el metall base es troba en contacte amb el oxigen s’oxida fàcilment. Aquest fenomen fa que el ferro perdi les seves propietats i esdevenint fràgil i trencadís. És per això que cal protegir mitjançant recobriments.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *